tisdag 22 november 2011

Quidditch World Cup: topplistor.

Nu har det gått en dryg vecka sedan världsmästerskapen, men jag har fortfarande mer att säga om den. Här kommer det, i listform!

Topp 5 lag:

5. NY Badassilisks. Helt klart favoriter bland wizard rockarna och förtjänar en plats på listan om inte annat så för deras namn och coola maskot.
4. University of Michigan. Klarade i år det omöjliga och besegrade Middlebury. Hats off to them!
3. University of Florida. Kom från ingenstans i den här världskuppen och tog sig ända till final. Hoppas att de kan hålla ångan uppe så ser jag fram emot vad de kan åstadkomma nästa världsmästerskap!
2. Middlebury. Med fördelen att vara universitetet där allt startade är Middlebury numera femfaldiga världsmästare. De har dock stött på allt hårdare motstånd och låg under i båda finalmatcherna när deras sökare fångade kvicken! Deras plats i toppen är inte längre lika självklar.
1. Texas A&M. Tog sig till semifinal, men förlorade mot Middlebury. Ett lag med duktig offensiv och mycket energi. Lägg till storleken på deras spelare och jag skulle inte vilja stå mellan dem och målringarna! Helt klart det lag som imponerade mest på mig.

(Bubblare: Jetpack Ninja Dinosaur)

Topp 5 snitches moves:

5. Dyka genom målringen. En klassiker. Inte särskilt effektivt när man blir jagad, men mycket underhållade för publiken i pauserna. Ett särskilt snyggt hopp sågs genomföras av Alex Benepe innan all-star matchen.
4. Den rosa filten. Skyddar inte bara mot kyla! Använd den som toga, osynlighetsmantel, tjurfäktning, flaxa med den. Möjligheterna är oändliga!
3. Under cover. Att gå under cover kan vara mycket effektivt när kvicken vill gömma sig. Ingen kommer glömma kvicken som i finalmatchen gick framför hela läktaren iförd lång rock, halsduk och hatt.
2. Cykel. Tyvärr såg jag inte den här själv, utan fick den berättad för mig av Joe och Jacob. En kvick återvände till planen på en cykel! Någon minuspoäng för oförsiktigt spel, men så roande!
1. Time out. I semifinalen mellan Florida och Minnesota stannar spelet helt plötsligt av. Alla tittar förvirrat på spelarna och domarna innan de inser att den enda som tecknar time out är kvicken. Helt klart det kaxigaste och effektivaste snitch move detta världsmästerskap!

Topp 5 mat:

5. Veggieburgare. Lång kö, smaklös och halvkall, men den enda ordentliga mat jag åt under helgen.
4. Te. Tekniskt sett inte mat, men billigt och värmande!
3. Harry Potter Alliance fairtrade chokladgrodor. Ett stort "in your face" till Warner Brothers som vägrar samtala med HPA och göra sina chokladgrodor fairtrade. Når inte högre på listan då det tyvärr inte är särskilt mättade mat.
2. Våfflor. Färska, varma våfflor med banan eller choklad eller grädde eller vad du vill på. Godaste maten på världskuppen. Minus för den långa kön. Jag misstänker att folk köade längre för dem våfflorna än vad folk har köat för vissa Disneyland åkturer.
1. Snitchwiches. Okej jag kanske är lite partisk, men Paul och Joes uppfinning är utmärkt världskuppsmat. Väldigt kort kö (hade du tur kunde du haffa Joe när han gick omkring bland läktarna), billig, mättande och full med fett, socker och proteiner! Catch it in your mouth!

(- 1 000 000. Warner Brothers chokladgrodor som såldes borta vid grillen. Booo!)

Coolaste människan på världskuppen: Alex Benepe. Need I say more?

Bild från tumblr.

1 kommentar:

  1. Åh... Våfflor med banan, choklad... OCH grädde, låter GOTT! Måste inhandla ett våffeljärn! :)

    SvaraRadera